Rob's Roots de band

Uitzending Rob’s Roots streamconcert 9 juli

Op vrijdag 9 juli 2021 wordt het streamconcert van de band Rob’s Roots Quartet uitgezonden. Hier vind je de link naar die uitzending: https://youtu.be/hikQYT3BcHY

Het concert is opgenomen onder strenge Covid-restricties, volledig zonder publiek. En als onderdeel van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet.

ROB’S ROOTS – sfeervolle Afro-Reggae

Het is goed swingen op de Afro-Reggae van Rob’s Roots! Twee percussionisten, een oude rot en een jonge hond spelen swingende traditionals, relaxte reggae-klassiekers, poëtische liedjes en een enkele hippe R&B-groove. Ook de songteksten zijn zeer de moeite waard.

Het verhaal van Rob’s Roots start als Rob de Keizer eind jaren ’90 in de natuur een aantal eigen liedjes schrijft. Samen met Robert Kluivers brengt hij deze in 2006 onder eigen beheer uit op de CD “Duinen onder mijn Huid”.

Na een aantal optredens met grote bezetting, besluiten Rob en Robert dit repertoire in 2015 opnieuw live te gaan uitvoeren, nu als duo.
In 2018 voegen bassist Alain Anglionin en gitarist Ruud Harte zich bij het gezelschap. Sindsdien werkt de band aan een repertoire dat bestaat uit Afrikaanse traditionals, reggae-klassiekers, eigen werk en moderne R&B-songs. In de vorm van verfijnde grooves lopen de West-Afrikaanse ritmes door de diverse muziekstijlen heen. Het intieme spel van de 4 heren zorgt dat tot de verbeelding sprekende Nederlandse teksten èn klassieke reggae-songs moeiteloos samensmelten tot een originele, swingende cocktail.

Rob’s Roots Quartet

Bezetting

Rob de Keizer (1964) is de zanger en schrijver van de liedjes. In de jaren ’80-90 was hij leadzanger van de reggaeband Natural Mystic. Hiermee toerde hij door Frankrijk en speelde in Paradiso. Al meer dan 20 jaar combineert hij percussie met zang. Hij is daarin ook aktief als docent djembé en West-Afrikaanse zang in de regio Gouda-Woerden.
Robert Kluivers (1967) is de drummer. Eerder speelde hij als percussionist in diverse reggaebands. Samen met Rob speelt hij alweer 15 jaar in de regionaal bekende West-Afrikaanse percussieband Opgetrommeld. In het dagelijks leven is Robert vooral docent drums en djembé.
Alain Anglionin (1954) is een oude rot en multi-instrumentalist. Geboren in het tropische Martinique, verkeerde hij lange tijd als bassist en gitarist in het Franse jazz-circuit. Sinds midden jaren ’80 werkt hij als gitarist/zanger, bassist en docent West-Afrikaanse percussie in diverse combo’s in de regio Leiden-Den Haag.
Ruud Harte (1986) is de jonge hond van het gezelschap. Als klassiek geschoold gitarist misschien een beetje vreemde eend in de bijt. Maar daardoor met een unieke inbreng! De uitgebreide theoretische en klassieke kennis zorgt voor een verfijning in de melodieën.

Wij danken Laurens van Laarhoven voor de video-registratie, Hans-Walter Groeneweg voor de audio-recording, Robert Kluivers voor de audio-editing en Freddy Spierenburg voor het gastoptreden in de nummers Groningen en de Rivier.

Video-link naar de concert-uitzending


https://youtu.be/hikQYT3BcHY

Deel dit: