Over ons

ritme en percussieBedenker en oprichter van Natuurlijk Ritme is Rob de Keizer (1964). Hij geeft les in West-Afrikaanse percussie en zang. Daarnaast traint en coacht hij ondernemende mensen & organisaties. Rob’s missie is bij te dragen aan een meer ontspannen cultuur en economie. Percussie vervult daarbij een sleutelrol.

Ritme bepaalt de kwaliteit van leven. Investeren in ritme geeft je meer beweeglijkheid, soepelheid en kracht. Het is de ontspanning die daar voor zorgt.

Leer het ritme van je leven te vinden èn te koesteren. Als je je natuurlijk ritme eenmaal kent, weet je in elke omstandigheid je eigen tempo en ritme te bepalen; basis voor vitaliteit en vreugde.. En samenwerken betekent dan vooral: het synchroniseren van de individuele ritmes tot een gezamenlijk complex ritme (“polyritmiek”) op basis van gevoel en contact. Dit kun je leren door te oefenen met percussie.

robertIn 2010 is een partnerschap aangegaan met Robert Kluivers (1967), multi-percussionist en 1e solist bij slagwerkgroep Opgetrommeld. En een echte liefhebber van slagwerkmuziek! Hij runde 10 jaar een percussie- speciaalzaak en is momenteel één van de beste slagwerkreparateurs in Nederland. Voor u als klant betekent dat, dat elke reparatietrommel met liefde wordt behandeld. Om optimaal te kunnen blijven genieten van uw drum- of percussie-instrument, is regelmatig onderhoud aan te raden. Zo behoudt uw instrument zijn mooie klank.

Everything in universe is vibrating, has a rhythm. Every molecule is dancing. Drums you don’t simply play: you beat, you strike, you pound it! The vibration of the membrane gives out a roar, that echoes the roar of twenty billion years ago, when the universe, packed into an extremely dense area of matter and energy, suddenly exploded. !!! And the dance began !!!

(vrij naar Mickey Hart – Planet Drum)

Rodger StringaIn 2013 is daar een samenwerking met Rodger Stringa bijgekomen. Als percussionist en muziekdocent is hij gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse percussie. Bovendien is Rodger gediplomeerd Health Rhythms-facilitator en recreatief drumcirkel specialist. Met de  unieke Amerikaanse HealthRhythms methode is medisch aangetoond dat ritmische muziek een positieve uitwerking  heeft op de gezondheid. HealthRythms is zeer effectief tegen burn-out en stress!

De alsmaar groeiende stress en burn-out in onze hectische maatschappij vraagt om een gezond tegengeluid. Samen met Rob de Keizer de ritme-coach wil ik de mensen laten delen in het wellness-effect van onze kennis.

Deel dit: