Teambuilding Percussie

natuurlijk-ritme-workshop

Samen trommelen geeft heel veel plezier en saamhorigheid.

 

Teams zijn er in vele vormen. Het is belangrijk om regelmatig aandacht te besteden aan de kwaliteit van de samenwerking.

Bij Natuurlijk Ritme kan dat in twee vormen: een workshop of een training.

 

Teambuilding workshop

In één tot anderhalf uur ga je als team aan de slag met de bekendste Afrikaanse handtrommel: de djembé. Dit is een zeer toegankelijke trommel, die zowel individueel als in groepsverband veel plezier geeft.

 

Workshop Djembé

Na een introductie in basis slagtechniek leren we enkele eenvoudige ritmes, die al snel gaan lopen. De groep wordt in subgroepen verdeeld en ook experimenteren we met individuele communicatie op de trommel! Al trommelend groeit de groep samen naar een heuse swingende muzikale finale! In het samen trommelen ontmoet je elkaar eens op een heel andere manier, in een vrolijke, intense ervaring, En onbewust pikt het team wat waardevolle teambuilding-aspecten mee.

Voor wie?
De teambuilding workshop Djembé is bij uitstek geschikt voor bedrijfsuitjes of als energizer tijdens management-trainingen of mentale opleidingsdagen.

 

Teambuilding training

Aan de hand van de actuele leervragen in het team, stellen we een maatwerk-
programma samen. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn communicatie en samenwerking, maar ook leiderschap, rol-overname etc.  zijn opties.

 

West Afrikaans Trommelplezier

Na een korte introductie over de traditie van ritmes spelen voor het bouwen van sociale gemeenschap, gaan we aan de slag. Letterlijk!  We werken met Afrikaanse trommels, zoals de djembé en doundouns (grote bas-melodietrommels)  en met kleine handpercussie. In het samen trommelen en muziek maken ontmoet je elkaar eens op een heel andere manier!  In een vrolijke, intense gemeenschappelijke ervaring vormt het  plezier een basis om samen nieuwe dingen te leren.

Voorafgaand aan de training worden samen de leerdoelen, leermethodes en werkvormen bepaald. De duur van de training hangt verder af van uw ambitie!

 

Trommelplezier
Tijdens de training wordt de groep soms in subgroepen verdeeld. Ook kan er worden geëxperimenteerd met individuele communicatie (op de trommel!). Door het trommelen ontstaat een sfeer van saamhorigheid. Vaak kan er zelfs worden gezongen! Met trommelspel als basis, geeft het zingen van een Afrikaans lied een unieke ervaring van samenzijn.  Aan het einde van de training speelt de groep als geheel een grote swingende finale, die ook professioneel kan worden opgenomen!

De training wordt afgesloten met een evaluatie.

 

Resultaten
Als uitkomst van de training West-Afrikaans trommelplezier kunt u dit verwachten:

  • De gedeelde ervaring samen iets vreugdevols tot stand te brengen.
  • Inzicht in hoe nauw communicatie luistert.
  • Meer besef van het belang van toon, ritme en tijd in realisatieprocessen.
  • Ervaren hoe je informeel toch effectief kan samenwerken!
  • Leren van wisselend leiderschap en rol-overname
  • Kennis gemaakt met een fenomeen dat mentale vermoeidheid kan tackelen.

Voor wie?
De training Teambuilding Percussie is bij uitstek geschikt voor groepen mensen die samenwerken in een doelorganisatie, zoals collega’s, sporters, studenten, of buurtbewoners.

 


Meer info

Voor meer informatie vul onderstaand formulier in.

Over welk teambuilding gaat het?(vereist)

U heeft ons gevonden via:

Deel dit: