Dak er af bij Alfrink- en Beatrixschool

Dak er af bij Alfrink- en Beatrixschool

kids op plein en trommelaars op dak

25 jaar KA en KB school

01-06-2011 – 15:40

Waddinxveen – Burgemeester Bert Cremers opende maandag 30 mei het jubileumfeest ter ere van het 25-jarig bestaan van de Kardinaal Alfrinkschool en Koningin Beatrixschool. Op het vrolijk versierde schoolplein kwamen de ruim 530 vijfhonderd leerlingen van beide scholen bijeen en zongen het speciale feestlied.

Renée Thierry, directeur van de Kardinaal Alfrinkschool en Wim van der Eijk, directeur van de Koningin Beatrixschool spraken de kinderen toe: “Het is vandaag een heel bijzondere dag: de Kardinaal Alfrinkschool en de Koningin Beatrixschool bestaan 25 jaar. Op 1 juni 1986 kregen de besturen van de scholen toestemming om in de Zuidplas te beginnen. De school stond gewoon in het bouwland en op het laatste moment werd ook nog de brug naar de Akkers aangelegd.”

Op het dak van de school verzorgde het drummend duo Rob de Keizer en Robert Kluivers van ‘Natuurlijk Ritme’ de muzikale opening door op spectaculaire wijze op de Doun Douns en Djembé te trommelen. De kinderen deden mee op potten, pannen en emmers. Uit de containers kwamen ballonnen tevoorschijn waarna de tekst ’KA 25 jaar KB’ zichtbaar werd.

Monique Bosboom

(bron: Hart van Holland)

Deel dit: